1. Gün: 04-5 Kasım 2025; İSTANBUL – OSAKA
İstanbul Havalimanı Dış Hatlar THY kontuarında saat 23:00 de buluşma bilet ve pasaport işlemlerinden sonra TK 86 sefer sayılı uçuşu ile saat 02:15 Osaka‘ya hareket. Geceleme uçakta. (İstanbul – Osaka uçuşu yaklaşık 10 saat 40 dk. sürmektedir.)
Yerel saat ile 18:55 de Osaka’ya varış. Gümrük ve pasaport işlemlerinin ardından, alanda bizleri bekleyen özel otobüsümüzle otelimize transfer. Otelimize yerleşme. Akşam yemeği ve geceleme.
2. Gün: 6 Kasım 2025; OSAKA – OSAKA KALESİ – KOBE TURU – OSAKA
Otelde alacağımız kahvaltı sonrası, Japonya’nın ikinci büyük metropol kenti Osaka şehir turumuzu yapacağız. Turumuz 16. yüzyılda inşa edilen ve Japon ulusunun birleşmesinde önemli rol oynamış Osaka Kalesi ile başlayacak. 173 metre yüksekliğindeki Umeda Gökdeleni ve binanın 39. katındaki Yüzen Bahçe Gözlemevini göreceğiz. Daha sonra Kobe Turu için hareket edeceğiz. Kobe Harborland Umie alışveriş merkezinde mağazaların ve popüler restoranların da aralarında bulunduğu 225 mağaza bulunuyor. Öğle yemeğini yiyip biraz alışveriş yaptıktan sonraki durağımız mevsim çiçekleri ve muhteşem dağ manzarasıyla Japonya'nın en büyük botanik bahçesi olan Kobe Nunobiki Botanik Bahçesi olacak. Botanik bahçesinin içerisindeki 400 metre yüksekliğindeki bir tepede yer alan Baharat Bahçesine teleferikle çıkıp sadece güzel mevsimlik çiçekleri değil, aynı zamanda Kobe ve Osaka Körfezi'nin muhteşem manzarasını da izleme fırsatı bulacağız. Tur bitiminde Osaka’ya ve otelimize dönüyoruz. Gecelememiz Osaka’daki otelimizde.
3. Gün: 7 Kasım 2025; OSAKA – HİROŞİMA – MİYAJIMA - OSAKA
Otelde alacağımız kahvaltının ardından, hızlı tren ile Hiroşima’ya transfer. Miyajima Adası’na gitmek üzere feribot iskelesine doğru yola çıkıyoruz. Miyajima, Japonya’nın en iyi üç manzarasından birine sahiptir. Öncelikle, yüzen kapı dikkatimizi çekecek. Ardından, gelgitler nedeniyle günün bazı saatlerinde su üzerinde duran bir terasa benzeyen Itsukushima Tapınağı’nı geziyoruz. Feribot ile tekrar Hiroşima’ya geçiyoruz. Hiroşima turumuzda ilk olarak Hiroşima Barış AnıtInı panoramik olarak göreceğiz. Japonya'nın Hiroşima kentinde bulunan ve Atom Bombası Kubbesi olarak da bilinen Hiroşima Barış Anıtı, Hiroşima Barış Anıtı Parkı'nın bölümlerinden biridir.1996'dan bu yana UNESCO Dünya Mirası Alanlarından biri olan yapı, Hiroşima'ya atom bombası saldırısı sonucunda yaşamını yitiren kişilerin anıldığı başlıca yerlerdendir. Hiroşima Barış Parkı Anıtı, 1945 sonu itibarıyla can kaybının 140.000 olduğu, dünya üzerinde nükleer saldırıya uğrayan ilk kent olan Hiroşima'ya adanmıştır. Bombadan önce, şimdi Barış Parkı olan bölge, şehrin siyasi ve ticari kalbiydi. Bu nedenle pilotun hedefi olarak seçilmiştir. Bombanın atılmasından dört yıl sonra, bölgenin yeniden imar edilmemesine ve bunun yerine barış anıtı tesislerine ayrılmasına karar verilmiştir. Hiroşima Barış Anıtı Müzesi’ni gördükten sonra Kurşun tren ile Osaka’ya hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve geceleme.
4. Gün: 8 Kasım 2025; OSAKA – NARA – KYOTO
Kahvaltı - 8. yüzyılda kurulmuş, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Nara şehrine geliyoruz. Dünyanın en büyük ahşap mabedi Todaiji Tapınağı’nı, burada yer alan ünlü Budha heykelini ve Nara’nın kutsal geyiklerini göreceğiz. Nara Geyik Parkı Şinto inancına göre tanrıların habercileri olarak kabul edilen yüzlerce geyiğin serbestçe dolaştığı park. Geyikleri besleyebilir ve muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz. Buradan sonra Japonya’nın en ünlü ve tarihsel olarak en önemli Budist tapınaklarından biri olan Todaiji Tapınağı’nı ziyaret edeceğiz. Sonrasında atalar kültünün en önemli tapınak örneklerinden birisi olarak kabul edilen “Kasuga Taisha” tapınağını göreceğiz; Akşam yemeği yerel bir restoranda. Geceleme otelimizde.
5. Gün: 09 Kasım 2025; KYOTO – ARASHIYAMA-KINKAKUJ – KİYOMİZUDERA TAPINAKLARI – GİON - KYOTO
Otelde alacağımız kahvaltının ardından, tüm gün sürecek Japonya’nın eski başkenti Kyoto şehir turumuz için hareket. II. Dünya Savaşı sırasında, Japonya’da bombalanmamış tek yer Kyoto’dur. Kyoto şehri, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer almaktadır. Şehir turumuza Arashiyama Bambu Ormanı’yla başlıyoruz. Bambu ormanına ziyarete gelenleri 500 metrelik yürüyüş parkuru ile karşılıyor. Parkur boyunca yapacağımız bu yürüyüşte, rüzgarın bambuların arasından ulaşan sesi ile keyifli anlar yaşayacak ve ormanın resimlerini çekebileceksiniz. Ardından, Kinkakuji Tapınağı turumuz ile devam ediyoruz. Kuzey Kyoto'da, en üst iki katı tamamen altın varakla kaplı bir Zen tapınağı olan Kinkakuji Tapınağı Altın köşk olarak da bilinmektedir. Büyük bir gölete bakan etkileyici yapının her katı farklı bir mimari tarzı temsil etmektedir. Ardından, 780 yılında Kyoto'nun doğusundaki ormanlık tepelerdeki Otowa Şelalesi'nin bulunduğu yerde kurulmuş olan ve adını sonbaharın saf sularından alan Kiyomizudera (Saf Su) Tapınağı turumuzu gerçekleştiriyoruz. Ardından, doğuda Yasaka Mabedi ile batıda Kamo Nehri arasındaki Shijo Bulvarı çevresinde yer alan Kyoto'nun en ünlü geyşa bölgesi Gion’a transfer. Bugün geleneksel Japon giysisi kimono giyme deneyimini yaşayacağız. Kimono giyeceğimiz stüdyonun vereceği rezervasyon saatine göre, gezeceğimiz yerlerin sırası değişebilir. Akşam yemeğimizi bir geiko (geyşa) gösterisi eşliğinde alacağız. Konaklama Kyoto’da
6. Gün: 10 Kasım 2025; KYOTO – KAWAGUCHİ - FUJİ DAĞI – ASHİ GÖLÜ – TOKYO
Kahvaltı sonrası otelden çıkış işlemlerimizi yapıyoruz. Hakone & Fuji Dağı turumuz için hareket. 3776 metre yüksekliği ile 2013 yılında UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’ne girmeye hak kazanan Fuji Dağı Japonya'daki en yüksek dağdır ve zarif konik formuyla bilinir. Ülkenin kutsal sembolüdür ve yanardağın çevresinde ve üzerinde tapınaklar ve türbeler bulunur. Beş Fuji Gölü” bölgesinde Kawaguchi Asama Şinto Mabedini geziyoruz. Unesco Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tapınak, Fuji Dağı’nın 864 yılında patlamasından sonra, dağı sakinleştirmek için inşa edilir. Yedi adet 1200 yıllık sedir ağacı ve Fuji Dağı’nı gören Tenku No Torii kapısı ile ünlüdür. Kapıyı ve Fuji Dağı manzarasını izlemek için yaklaşık yarım saat süren bir tırmanma yürüyüşü yapacağız. Hava şartlarının da elverdiği sürece, beşinci istasyonu kullanarak ulaşacağımız Fuji Dağı’nın muhteşem manzarasını bulutların üstünden izleyerek kendinizi harika bir ambiyansta bulacaksınız. Ardından misafirlerimizle beraber bu muhteşem manzaranın tadını çıkarmak için yarım saat sürecek Ashi Gölü Tekne turumuzu gerçekleştiriyoruz. Tur bitiminde Tokyo’daki otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest zaman. Konaklama otelimizde.
7. Gün: 11 Kasım 2025; TOKYO – ASUKASA – NAKASIME – GİNZA – TOKYO
Otelde alacağımız kahvaltının ardından, tüm gün sürecek Tokyo şehir turumuz için hareket. İlk olarak Tokyo Ulusal Müze’sini ziyaret ediyoruz. Müzede Japonya tarih ve kültürünü, arkeoloji ve sanat eserleri eşliğinde tanıyacağız. Müzeden sonra Sensoji Tapınağı ve öğlen yemeği için şehrin en eski semtlerinden Asakusa’ya gidiyoruz. Bir Budist tapınağı olan ve Asukasa’da bulunan Tokyo’nun en eski ve en renkli tapınaklarından biri olan Asukasa Tapınağı ya da bir diğer ismi ile Sensoji tapınağı; Efsaneye göre 2 balıkçı erkek kardeş tarafından, merhamet tanrıçası Kannon’a saygılarını sunmak adına inşa edilmiştir. 645 yılında inşaatı tamamlanan tapınağa, Kaminarimon (Yıldırım Kapısı) adı verilen kapıdan girilmekte olup, Nakamise adı verilen 200 metreyi aşan bir alışveriş caddesine çıkmaktadır. Caddenin diğer ucu tapınağın ikinci kapısı olan Hozomon'a çıkmaktadır. Alışveriş caddesinde vereceğimiz mola sırasında, çeşitli kimonolar ve katlanır yelpazeler gibi tipik Japon hediyelik eşyaları satın alabilir veya Asakusa bölgesinin çeşitli geleneksel yerel atıştırmalıklarının tadına bakabilirsiniz. Ardından, panoromik olarak gerçekleştireceğimiz Tokyo İmparatorluk Sarayı turumuzda, Tokyo'nun merkezinde ağaçlar, çiçekler, hendekler ve Japonya'nın doğal manzarasıyla çevrili İmparatorluk Ailesi'nin ikametgahı olarak inşa edilmiştir. İmparatorluk Sarayı, 1868'den beri birbirini izleyen İmparatorların ikametgahı olarak hizmet vermiştir. Ardından, çok sayıda mağaza, butik, sanat galerisi, restoran, gece kulübü ve kafeye ev sahipliği yapan Tokyo'nun en ünlü lüks alışveriş, yemek ve eğlence bölgesi olan Ginza’ya hareket.1612'den 1800'e kadar, bugünkü Ginza bölgesi, bir gümüş madeni para darphanesinin bulunduğu yer olduğundan, Ginza, Japonca'da "gümüş darphane" anlamına gelen ismi almıştır. Son olarak turumuzu, Tokyo Kulesi’nde fotoğraf çekimiyle bitiriyoruz. Turumuzun devamında, Japonya'nın başkenti Tokyo'nun 23 özel semtinden biri olan Shibuya’daki en kalabalık yaya geçitlerinden biri olarak anılan Shibuya Yaya Geçidi’ni ziyaret ediyoruz. İş ve alışveriş merkezlerinin ortasında yer alması nedeniyle şehrin en kalabalık bölgelerinden birinde bulunan yaya geçidi, dünyanın en kalabalık yaya geçidi olarak anılmaktadır. Tur bitiminde, Tokyo’daki otelimize transfer ve dinlenmek üzere serbest zaman. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
8. Gün: 12 Kasım 2025; TOKYO - İSTANBUL
Kahvaltı sonrası tam gün Tokyo’da serbest gün. Otelimizde alacağımız kahvaltıdan sonra İmparator Meiji ve eşine duyulan saygının sembolü olan Meiji Tapınağı’na gidiyoruz. Tapınaktan sonra, Shinjuku Gyoen bahçesinde keyifli bir yürüyüş ve kahve molamız olacak. Bundan sonrasında Rehberimizin sürprizleri sizleri bekleyecek. Günün sonunda 19.00’da Tokyo Rehberinizin belirleyeceği saatte havaalanına doğru yola çıkış. TK 199 sefer sayılı uçak ile Saat 22:05 İstanbul’a hareket. 05:55 de İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.