DENİZLİ & ISPARTA KÜLTÜR YOLU VE ÇAL VADİSİ


AFRODİSİAS – LAODİKYA –PAMUKKALE – HİERAPOLİS –SALDA BURDUR –

1.GÜN, Perşembe: İZMİR – AFRODİSİAS – LEODİKYA – DENİZLİ

Sabah saat 07.00 Bostanlı İskele Havaş Durağı, saat 07.25 Alsancak Lozan Meydanı Atatürk Lisesi önü ve saat 07.45 Fahrettin Altay Pamukkale Seyahat önünden hareket ile Çal Vadisi yolculuğumuza başlıyoruz. Yakın çevresinde Hierapolis, Leodikya, Afrodisias, Sagalassos, Tripolis gibi devasa antik kentleri barındıran ve arkeolojik olarak hala ortaya çıkarılmamış birçok cevheri barındıran Çal bölgesi hem tarihi açıdan hem de coğrafi olarak değerini yıllardır korumaktadır. Nazilli, Sarayköy üzerinden yolculuğumuza devamla ilk durağımız, Afrodisias’a hareket. Efes Antik kentiyle yarışacak büyüklük ve zenginlikte olan antik kentte; Anıtsal Giriş Kapısı, Afrodit Tapınağı, 262 m. uzunluğunda 59 m. genişliğinde 30 bin kişilik Stadion, Hadrian Hamamları, Antik Tiyatro, Piskoposluk Sarayı ve 30 yıl boyunca tarihi bölgeyi kurtarmaya çalışan Kenan Erim’in kabri göreceğimiz yerler arasında. Leodikya Antik Kenti’ne varış. MÖ 1. yüzyılda Anadolu'nun en önemli ve ünlü kentlerinden biri olan Laodikeia’yı rehberimiz eşliğinde geziyoruz. Büyük Tiyatro, Stadyum ve Gymnasıum, Anıtsal Çeşme, Meclis Binası, Zeus Tapınağı, Klise, Laodikeia yolu gezeceğimiz yerlerden bazıları. Otelimize gidiş ve yerleşme. Dinlenme. Akşam yemeğimizde Denizli’nin yöresel lezzetini tatmak üzere restoranımıza gidiyoruz. Konaklama otelimizde.

2.GÜN, Cuma: DENİZLİ – PAMUKKALE – SALDA – BURDUR – ISPARTA

Güzel bir bayram sabahında kahvaltıdan sonra otelden ayrılıyoruz. Pamukkale’ye varışımızı takiben bölgenin bin bir çeşit şifalı sularından biri olan ve kırmızı kaplıca suları akan (Kızılsu) Karahayıt köyünü geziyoruz. Buradan Bergama Kralı’nın eşi Hiera adına yaptırdığı aynı zamanda Bizans döneminde Piskoposluk merkezi olan Hierapolıs’i, kalsiyum oksit içeren suların birikimiyle oluşan Travertenleri geziyor ve Evliya Çelebi’nin “şehr-i şîrîn-i Isparta” diyerek dile getirdiği “gül şehri” Isparta yolculuğumuza başlıyoruz. Yol güzergahımız üzerinde bulunan; derinlik bakımından Türkiye’nin en derin tatlı su gölü konumunda olan Salda Gölü’nün muhteşem manzarası fotoğraf karelerinizi dolduracaktır. Salda Gölü’nde vereceğimiz mola sonrası doğal ve tarihi zenginlikleri ile Göller Bölgesi'nin büyüleyici şehri Burdur’a hareket. Burdur merkezde bulunan ve 2008 yılında “Gezilip Görülmeye Değer Müze” ödülünü alan ve Neolitik çağdan günümüze kadar eşsiz örnekleri barındıran Burdur Müzesi'ni, Pirkulzade Medresesi’ni geziyor ve bilgiler alıyoruz. Ardından Hamitoğulları döneminde inşa edilmiş olan Ulu Cami (14. yy), tarihi saat kulesini, sivil Osmanlı mimarisini yansıtan konaklarını görüyoruz. Kısa bir yolculukla ulaştığımız Isparta merkezde bulunan otelimize gidiş ve yerleşme. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

3. GÜN, Cumartesi: ISPARTA – SAGALASSOS – EĞİRDİR – ISPARTA

Sabah kahvaltısından sonra belirlenen saatte tüm ihtişamı ile bizi bekleyen Sagalossos’a hareket. Ağlasun / Sagalassos Antik Kenti; UNESCO dünya kültür mirası aday listesindedir. 1650 metre irtifası sayesinde iyi korunmuş olan kentte kazılar Belçika’lı bir bilim heyeti tarafından yürütülürken, Türkiye arkeoloji tarihinin en yüksek bütçeli kazı ve restorasyon projesi olarak öne çıktı. Antoninler çeşmesi, Hellenistik Dorik çeşme, Neon Kütüphanesi, Heroon (kahraman mezarı / kutsal alanı), meclis binası, agora, imparatorluk hamamı ve tiyatro gibi çok önemli bir dizi anıtın kazısı ve örnek restorasyonlar ile Sagalassos bize görsel bir ziyafet sunuyor. Otantik, sakin, huzurlu gerçek bir göl kasabası olan Eğirdir’e gidiyoruz. Eğirdir’e geçerken İslamköy Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’ni geziyoruz. Alınacak öğle yemeğinin ardından Eğirdir’de görülecek yerler arasında; Eğirdir Kalesi, Dündar Bey Medresesi ve Hızırbey Camii bulunmakta. Eğirdir Gölü çevresinde geziyor gölün keyfini çıkarıyoruz. Gül kenti olan Isparta’da, şehrin içinde görülecek yerleri gezmeye başlıyoruz. Isparta’da Mimar Sinan eseri Firdevs Bey Camii ve Bedesteni, sütunlar üzerine yerleştirilmiş kubbesiyle özgün bir mimarisi olan Kutlubey (Ulu) Camii ve Aya Baniya (Agia Panagia), Aya Ishotya (Yorgi) Kiliseleriyle, Ispartaʼnın zihnimizde yer eden “Süleyman Demirelʼin memleketi” klişesinden çok daha fazlası olduğunu görüyoruz. Otelimize dönüş. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

4. GÜN, Pazar: ISPARTA – ÇAL – BULDAN – İZMİR

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından belirlenen saatte otelimizden çıkış işlemlerimizi yapıyoruz. Denizli - Çal vadisi yönüne hareket. Bugünkü turumuzda; Ömer Ağa tarafından 1882 yılında inşa edilmiş Savranşah Camii (dikdörtgen yapılı cami, 2011 yılında restore edilmiştir. Dört ahşap sütunun tavanı desteklediği camide ahşap detayları mihrapta ve çevresinde çok yoğundur. Caminin duvarları kalem süslemeler ile bezenmiştir. Genel olarak bitki ve dinî sembollerin kullanıldığı motifler Savranşah Camii’ye estetik bir tarz katmıştır.), 1870'lerin başlarında inşa edilmiş Bayat köyünün süslemeleriyle ünlü Bayat Köyü Eski Camii ve Çal’ın Dayılar Mahallesi’nde Aşağıseyit Höyüğü’nde Çal Belediyesi’nin destekleriyle devam eden kazılarda ortaya çıkan İ.S II yüzyılda bir Anadolu Tanrısı olan Dionysıs’a adanmış Apollon Leirbenos Tapınağı’nı göreceğiz. Ayrıca, Klasik Osmanlı köprü mimarisi özelliklerini yansıtan Hançalar Köprüsü göreceğimiz yerler arasında olacak. Ayaklarındaki kitabelere göre 1884-1885 ve 1934 yıllarında onarılmıştır. Bölgedeki en sağlam köprü durumunda olan Hançalar Köprüsü günümüzde de kullanılmaktadır. Dokumacılık (tekstil) konusunda tüm Türkiye'de meşhur bir ilçemiz Buldan’a gidiyoruz. Buldan’da ilk olarak sarı ve mavi renge boyanan tarihi Buldan Evlerini göreceğiz. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinin özelliklerini yansıtan, Buldan yöresine özgü mimari özellikleri ile Buldan Evleri; Çarşı, Çaybaşı, Yeşildere, Girne ve Helvacılar mahallelerini kapsayan bir alana yayılır. Birbirlerinin manzarasını engellemeyecek şekilde inşa edilen evler saçak ve bacaları, cumbalı sundurmaları, işlemeli kapı ve pencereleriyle ayrı bir güzellik taşır. Tarihi Buldan Evleri'ni gelecek yıllara taşımak amacıyla gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları sayesinde 117 ev ve 31 sokak tescilli eser olarak koruma altındadır. Örneğin, Beyler Sokağı ve Dokuma Pazarı Caddesi elden geçirilme sürecinde kapı ve pencereleri aslına uygun şekilde ahşap malzeme ile yenilenen, sarı ve mavi renklere boyanmış evleriyle dikkat çeker. Ayrıca ilçeye has olan Buldan bezi dünyaca ünlü bir dokuma türüdür. Buldan bezinden yapılan ürünlerden alışveriş ve Buldan’ın yöresel yemeklerinden tatma imkanı sizleri beklemekte. İzmir’e dönüş yolculuğumuza devam ediyoruz. Akşam saatlerinde İzmir’e varış ve turumuzun sonu.

Bu Turun Tarihleri

19 – 22 MART 2026

23 – 26 NİSAN  2026

22 – 25 EKİM 2026 

Ücret Bilgileri

İKİ KİŞİLİK ODADA KİŞİ BAŞI : 16.500 TL 

TEK KİŞİLİK ODA                     :  21.500  TL

 

 

 

TUR BEDELİNE DAHİL OLAN HİZMETLER

  • İzmir’den İzmir’e tüm ulaşım hizmetleri (araç kişi sayısına göre belirlenecektir)
  • Programdaki şehir ve çevre turları
  • Denizli’de Anemon Hotel’de vb. 1 gece konaklama
  • Isparta’da Ramada Hotel’de vb. 2 gece konaklama
  • Otellerde alınacak olan sabah kahvaltıları (3)
  • Denizli’de dışarıda alınacak akşam yemeği (1)
  • Isparta’da otelde alınacak akşam yemekleri (2)
  • Tursab zorunlu mesleki sorumluluk sigortası
  • Profesyonel kokartlı rehberlik hizmeti

FİYATLARIMIZA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

  • Yolda alınacak olan tüm yiyecek ve içecekler
  • İlk gün alınacak sabah kahvaltısı
  • Otellerde yapılacak olan ekstra harcamalar
  • Öğle yemekleri ve yemeklerde alınan tüm içecekler
  • Müze – Ören yeri ve Milli Park giriş ücretleri
  • Son gün alınacak akşam yemeği
  • İsteğe bağlı seyahat sağlık sigortası

Önemli Notlar

ÖNEMLİ BİLGİLER

  • Müze kartlarınızı yanınızda bulundurmanız önemle tavsiye edilir.
  • Rezervasyonlar ön ödeme ile kesinleştirilir. Ön ödemesi alınmayan rezervasyonları iptal etme hakkı acentemizde saklıdır.
  • Turlarımızda araç seçimi katılımcı sayısına göre belirlenmektedir. (Minibus, Midibus, Otobüs vb.)
  • Araç içi koltuk numarası kayıt sırasına göre belirlenir.
  • Acentemiz gerekli gördüğü durumlarda, programın içeriğini bozmadan şehirlerin programdaki sırasını ve konaklama yapılacak otelleri değiştirebilir.
  • Yıldızları ve standartları aynı kalmak koşulu ile kalınacak otellerde değişiklik yapılabilir.
  • Tur İptallerinde; yerinize yolcu bulunması durumunda ücretler kesintisiz iade edilir. Yerinize yolcu bulunamaz ise paket tur sözleşmesinde belirtilen iptal koşulları devreye girer.
  • Tur elde olmayan zorunlu nedenlerle Acente tarafından iptal edilirse ücretler kesintisiz iade edilir.
  • Turlarımıza katılan konuklarımız 1618 sayılı yasaya göre sigortalanır. Bu sigorta sadece ani rahatsızlık, kaza vs. kapsar. Kronik hastalıkları kapsamaz. Ayrıca covid 19 ile ilgili rahatsızlıklar sigorta kapsamı dışındadır.
  • Tur sırasında veya sonrasında olabilecek rahatsızlıklardan acentemiz sorumlu değildir.
  • Seyahatiniz esnasında yapacağınız alışverişlerden ve sonrasında aldığınız ürünlerle ilgili olabilecek şikâyetlerden acentemiz ve rehberimiz kesinlikle sorumlu değildir.

 

YUKARI