NİĞDE - KARAMAN - MUT- ERMENEK - TARSUS - MERSİN

LİKAONYA & KİLİKYA - UÇAKLA

21 Ekim 2026, Çarşamba: İZMİR / KAYSERİ / NİĞDE / KARAMAN

Sabah saat 04:30 da Adnan Menderes Havalimanı İç hatlar terminali Sun Express Havayolları kontuarında buluşma ve saat 06.15 de Kayseri Havalimanına hareket. Saat 07:45 Kayseri Havalimanına varış. Aracımıza transfer. Alınacak sabah kahvaltısı (ekstra) sonrasında Kapadokya Bölgesi içinde yer alması nedeniyle birçok kültüre ev sahipliği yapmış tarihte bir kent olan Niğde yolculuğumuza başlıyoruz. Farklı kültürlerin eserleriyle şekillenen kentte önemli kalıntılar ve tarihi değerler mevcuttur. Yaklaşık 10.000 yıllık bir tarihi geçmişe sahip olan Niğde'de yapılan arkeolojik araştırmalar, Paleolitik Çağ'a değin uzanan buluntular vermiştir. Yaklaşık 2 saat sürecek bir yolculukla ulaştığımız Niğde’de ilk olarak Gülen Meryem Ana freski ile dünyada tek olan Gümüşler Manastırını ve Kleopatra için yaptırılan Roma Havuzunu görmeye gidiyoruz. Sonrasında Niğde Kalesi’ne çıkıyoruz. İç Kale, Alaattin Camii, Sungurbey Camii ve Kümbetleri gezdikten sonra Karaman’a doğru yol alıyoruz. Şansımız varsa güzergahımız üzerinde Yılkı Atlarını da göreceğiz. Şimdiki durağımız ise Konya'nın Ereğli ilçesine 12 km. uzaklıkta, Halkapınar ilçesi sınırları içerisinde bulunan İvriz Kabartmaları olacak. İvriz kabartmaları; İvriz Suyunun kaynak başında bulunan Geç Hitit dönemi eseridir. Dünyadaki ilk yazılı tarım anıtı ve dünya tarihindeki ilk yazılı kabartma kaya anıtı olma özellikleri vardır. Atatürk’ün ata yurdu olarakta bilinen Taşkale’ye gidiyoruz. Taşkale / Manazan Kaya Yerleşkesini göreceğiz. İlginç mimarisi ve içine saklananları yıllarca saklayabilme özelliğine sahip kaya yerleşkelerini gördükten sonra şimdiki durağımız Sarp bir yamaca yüzlerce mağaranın oyulduğu ender mekanlardan olan Taşkale Tahıl Ambarları olacak. İçerisinde sıcaklık ve nemin her mevsim aynı seviyede olması nedeniyle tahılların yüzyıl kadar saklanabildiği ambarlar, görselliği ile fotoğraf tutkunlarının ve dünyanın her yerinden tursitlerin ilgisini çekiyor. Karaman’da bulunan otelimize gidiş ve yerleşme. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

22 Ekim  2026, Perşembe: KARAMAN

Sabah kahvaltı sonrası otelimizden ayrılıyoruz. Karamanoğlu Beyliği, Selçuklu ve Osmanlı'dan kalan onlarca eserin olduğu Karaman'da göreceğimiz yerler arasında; Tartan Konağı ve Karaman Müzesi bulunmakta. Karaman’dan ayrılıyor Karadağ’ın yüksek yamaçlarında Üçkuyu Köyünde bulunan, tarihin farklı bir döneminin izlerini taşıyan Değle Örenyeri’ne geliyoruz. Değle Örenyeri; aynı zamanda Aziz Paul’un ziyaret ettiği yerlerden biri olarak gösteriliyor. Ören yerinde Bizans dönemiyle tarihlendirilen 6 kilise kalıntısı bulunmaktadır. Bunların yanı sıra birçok kitabe de görülecek tarihi kalıntılar arasındadır. Madenşehri köyü sınırları içerisinde yer alan kiliseler ve manastırlar topluluğu Binbir Kiliseyi görüyoruz. Burası Bizans döneminde inşa edilmiş 12. Yüzyıla kadar sürekli olarak ziyaret edilmiştir. Bölgedeki hiçbir kilise veya manastırın ismi bilinmemektedir. Bu sebepten dolayı kalıntılar numaralandırılmış ve Binbir Kilise olarak adlandırılmıştır. 2012 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilmesine karar verilmiş olan Çatalhöyük’e yöneliyoruz. Çatalhöyük, yaklaşık olarak M.Ö. 7400 yıllarına tarihlenmektedir. Dünyanın bilinen en eski ve en iyi korunmuş toplu yerleşim yeri olarak kabul edilmekte ve yaklaşık olarak 8.000 kişinin yaşadığı tahmin edilmektedir. Bu nüfus, o dönem için oldukça önemlidir. İlk olarak ziyaretçi bilgilendirme merkezinde ön tanıtım bilgilendirmesi alacağız. Sonrasında kuzey ve güney kazı alanları ile deneysel evi gezeceğiz (müsaitlik doğrultusunda). Fotoğraflarımızı çektikten sonra Çatalhöyük kazı alanından ayrılıyor ve otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

23 EKİM 2026, Cuma: KARAMAN / MUT / ERMENEK / SİLİFKE

Sabah kahvaltısı sonrası belirlenen saatte Mersin-Karaman karayolu üzerinde Geçimli Köyü civarında bulunan Evliya Çelebi'nin "Ustasının elinden yeni çıkmış gibi duruyor." diye anlattığı Alahan Manastırı’na gidiyoruz. Alahan Manastırı 1300 metre yükseklikte ve Göksu Vadisi'ne bakan dik bir yamaca oturtulmuştur. 440-442 yıllarında yapılmış olduğu tahmin edilen Alahan Manastır Külliyesi; Batı Kilisesi, Manastır, Doğu Kilisesi, kayalara oyulmuş keşiş odacıkları ve çevredeki mezarlardan oluşmaktadır. Kilise binaları Ayasofya ile ortak mimari özellikleri taşımaktadır. Manastır gezimiz sonrasında Ermenek’e hareket. On'u aşkın Piskoposluğun ‘’Piskoposluk Merkezi’’ olarak bilinen tarihi bir özelliği yanında uzun yıllar bir Türk beyliğine (Karamanoğulları Beyliğine) başkentlik yapmış olan Ermenek tanıtım turumuza başlıyoruz. Karamanoğulları Beyliği'nin Başkenti, kültür ve sanat merkezi olarak tarih sayfalarında yerini almıştır. Karamanoğulları döneminde yapılan ilk büyük medrese olan Tol Medresesi’ne (açık olması halinde) gidiyoruz. Medreseyi ziyaretimiz sırasında aynı yerde bulunan ve medreseyi yaptıran Emir Musa Bey Türbesi’ni ziyaret ediyoruz. Tarihi Rüstem Paşa Camii, Sipas Cami ve 600 yaşındaki Anıt Ağaç göreceğimiz yerler arasındadır. Dünyanın bilinen üçüncü büyük mağarası olan Ermenek Kalesinin altında bulunan Maraspoli Mağarasına (izin alınması halinde) gideceğiz. Ermenek'in kuzeyindeki dağların kaya bloklarının altında suların kireçli kayaları oyması ile meydana gelen mağaranın sonu hala sırdır. Silifke’ye hareket. Otelimize gidiş ve yerleşme. Akşam yemeği. Geceleme otelimizde.

24 Ekim 2026, Cumartesi: SİLİFKE / TARSUS / İZMİR

Sabah kahvaltısı sonrası otelden ayrılıyoruz ve Silifke Kalesi’ni panoramik olarak görüyor, Silifke Müzesinde erken Tunç Çağı, Orta Tunç Çağı, Geç Tunç Çağı, Demir Çağı ile Arkaik, Klasik, Helenistik, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait eserleri göreceğiz. Göksu Nehri boyunca kısa fotoğraf molası veriyoruz. Ardından Aziz Thekla’nın sığınağı olarak bilinen Ayatekla Ören Yerini ziyaret ediyoruz. Narlıkuyu / Erdemli’ye yöneliyoruz. Cennet – Cehennem Obrukları, sarkıt ve dikitleriyle ünlü Dilek (Astım) Mağarası'nı gezip, Kızkalesi ve Adam Kayalarını panoramik olarak görüyoruz. Kanlı Divane Antik Kenti'ne varıyoruz. Burada suçluların atıldığı Ölüm Çukuru, Kaya Kabartmaları, Kiliseleri, Ölüm Kulesini, mezar yapılarını ve diğer anıtsal eserlerin gezilmesinin ardından Tarsus’a doğru yolculuğumuza devam ediyoruz. Tarsus’ta Saint Paul Kuyusu ve Anıt Müzesi, Kleopatra Kapısı, Tarsus Ulu Camii ve Eski Tarsus sokaklarını görüyoruz. Alınacak akşam yemeği sonrasında artık dönüş vakti diyerek biriktirdiğimiz güzel anılar ile Çukurova Havalimanı’na geçiyoruz. Saat 22.40 uçağı ile İzmir’e hareket. 00.10’de İzmir’e varış. Turumuzun sonu. Bir başka gezimizde buluşmak dileğiyle...

Bu Turun Tarihleri

21 – 24 Ekim 2026 (4 Gün- 3 Gece)

Ücret Bilgileri

İki Kişilik Odada kişibaşı :  25.000 TL 

Tek Kişilik Oda                 :   30.000 TL 

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER

  • İzmir / Kayseri & Çukurova / İzmir Sun Express HY uçak bileti bedeli
  • Programda belirtilen tüm ulaşım hizmetleri ve çevre gezileri
  • Karaman’da 2 gece konaklama
  • Silifke’de 1 gece konaklama
  • Otellerde alınacak sabah kahvaltıları (3)
  • Otellerde alınacak akşam yemekleri (3)
  • Profesyonel kokartlı rehberlik hizmeti
  • Tursab Mesleki Sorumluluk Sigortası

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

  • İlk gün alınacak sabah kahvaltısı
  • Öğle yemekleri
  • Son gün alınacak akşam yemeği
  • Otellerde alınan ekstralar
  • Kişisel harcamalar
  • Müze, Ören yeri ve milli park giriş ücretleri
  • Seyahat sağlık sigortası

Önemli Notlar

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

  • Müze kartlarınızı yanınızda bulundurmanız önemle tavsiye edilir.
  • Yukarıda belirtilen uçuş saatleri Sun Express Havayollarından alınmıştır.
  • Uçak saatlerine gelebilecek herhangi bir değişiklikten veya havayolunun yaptığı rötarlardan, grev ve fors majör (deprem, iç savaş, terör alarmı, doğal afet, v.b.) Uçuş iptal veya rötarlarından acentemiz kesinlikle sorumlu değildir.
  • Acentemiz gerekli gördüğü durumlarda, programın içeriğini bozmadan şehirlerin programdaki sırasını, konaklama yapılacak otelleri ve uçulacak olan havayolunu değiştirebilir.
  • Uçak yolculuğu esnasında her yolcunun 15 kg. Bagaj hakkı vardır. Ayrıca, kabin içine 36 cm (yükseklik) x 23 cm (en) x 56 cm (boy) ebatlarında bir parça eşya alma hakkı vardır. Bu bagajın ağırlığı 7 kg.’ı geçmemelidir.
  • Bu programa rezervasyon yaptıracağınız zaman kimliğinizde yazılı olan isminizi açık olarak bildiriniz. Havalimanında check-in esnasında isimden kaynaklanan herhangi bir problemden acentemiz kesinlikle sorumlu değildir.
  • Seyahatiniz esnasında yapacağınız alışverişlerden ve sonrasında aldığınız ürünlerle ilgili olabilecek şikâyetlerden acentemiz ve rehberimiz kesinlikle sorumlu değildir.
  • Tur İptallerinde; yerinize yolcu bulunması durumunda ücretler kesintisiz iade edilir. Yerinize yolcu bulunamaz ise paket tur sözleşmesinde belirtilen iptal koşulları devreye girer.
  • Yıldızları ve standartları aynı kalmak koşulu ile kalınacak otellerde değişiklik yapılabilir.
  • Tur sırasında veya sonrasında olabilecek rahatsızlıklardan acentemiz sorumlu değildir.
YUKARI